ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΠΑΡΕΑ

Είμαστε τόσο χαρούμενοι γιατί είμαστε μαζί, ενωμένοι με αγάπη και χαρούμενες αναμνήσεις από το κατηχητικό μας. Έτοιμοι να δημιουργήσουμε και να ζήσουμε. Έλάτε μαζί μας και εσείς!

GRAFFITIS: ΤΕΧΝΗ ΜΕ ΟΡΟΥΣ

Νέα για τους νέους και τους μεγαλύτερους:
Η τέχνη του GRAFFITI

Δεν είναι τόσο απλό όσο νομίζουμε. Δεν πρόκειται μόνο για έκφραση ελευθερίας (και συχνά ασυδοσίας, όταν έτσι καταστρέφονται μνημεία, ιδιωτικοί χώροι, αυτοκίνητα κλπ.).
Έμπειροι γκραφιτάδες μας ενημερώνουν για τους κανόνες, στα ΝΕΑ ON LINE
(πατήστε εδώ http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4558999).

Βρήκα πολύ ενδιαφέρον το άρθρο και με αφορμή αυτό ας δούμε και ένα κατατοπιστικό βιντεάκι σχετικά με τα GRAFFITIS:
Ωστόσο τα σχολεία, οι πολιτιστικοί σύλλογοι αλλά και κατηχητικές ομάδες ή άλλες ομάδες δραστηριοποίησης θα μπορούσαν , με την άδεια του Δήμου ή της Κοινότητας, να ομορφήνουν τσιμεντένιους τοίχους σε συγκεκριμένα σημεία, ζωγραφίζοντας σχέδια και μηνύματα με κάποια θεματολογία, μεταφέροντας έτσι θετικά μηνύματα στο περιβάλλον τους (οικολογικά, μηνύματα θάρρους και ελπίδας, θετικής σκέψης, εθελοντισμού κλπ.) και αφήνοντας για τα επόμενα χρόνια την σφραγίδα της σκέψης και της παρουσίας τους.

Σημαντικό είναι το να είναι ελεγχόμενες οι ομάδες αυτές των νέων (π.χ. κάποιοι καθηγητές ή δάσκαλοι από το σχολείο, οι υπεύθυνοι των συλλόγων κλπ.), να είναι προσεκτικά διαλεγμένο το θέμα, τα μηνύματα να μεταδίδουν κάτι θετικό και να αποβλέπουν στο γενικό καλό και όχι να ασκούν κριτική σε πολιτικά πρόσωπα ή άλλα του δήμου ή της κοινότητας, να μην θίγουν ηθικές αρχές και αξίες και να είναι καλαίσθητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις