ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΠΑΡΕΑ

Είμαστε τόσο χαρούμενοι γιατί είμαστε μαζί, ενωμένοι με αγάπη και χαρούμενες αναμνήσεις από το κατηχητικό μας. Έτοιμοι να δημιουργήσουμε και να ζήσουμε. Έλάτε μαζί μας και εσείς!

Ζωή και Φύση

Ζωή και Φύση, παιδιά.
Και, μιας και τα πράγματα στην φύση αλλά και στην ζωή δυσκολεύουν, ας δούμε πώς μπορούμε να αποκτήσουμε λίγες γνώσεις και ικανότητες παραπάνω, για να μάθουμε να τα βγάζουμε πέρα στα δύσκολα.
Πριν προχωρήσουμε παρακάτω, σας καλωσορίζουμε με ένα τραγούδι:









ΛΙΓΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΦΥΣΗ
Το να γνωρίζουμε κάποια πράγματα σχετικά με τον τρόπο που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε περιστατικά που μπορούν κάποτε να μας συμβούν, κάνει το μυαλό μας να δουλέψει γρήγορα και με ψυχραιμία σε κάθε δύσκολη στιγμή της ζωής μας.
Για το λόγο αυτό εξ΄ άλλου κάναμε το μάθημα Α΄ Βοηθειών με την γιατρό κα. Πισπιρίγκου, πήραμε οδηγίες προφύλαξης στο νερό από τον Σταύρο στο μάθημα κολύμβησης στην πισίνα και επισκεφθήκαμε τον Ανδρέα Κάλβο για να μάθουμε από τον Καπετάνιο  τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση κινδύνου στο καράβι.
Παιδιά, πρέπει να θυμάστε ότι η φύση κρύβει κινδύνους (ερπετά, συχνά επικίνδυνα ζώα, λάκους που δεν φαίνονται, βράχοι που πέφτουν, χιονοστιβάδες, έδαφος που υποχωρεί κλπ.).
Οπότε, όσο είσαστε ανήλικοι εκδρομή στη φύση θα πηγαίνετε μόνο με ενήλικες και οργανωμένες ομάδες. Το σωστό είναι να ξέρουν οι γονείς σας πού πάτε και να έχετε την άδειά τους, να ξέρετε και να ξέρουν αν το μέρος που πηγαίνετε είναι ασφαλές και να μην βασίζεστε στον εαυτό σας. Να έχετε φροντίσει να μάθετε και να τηρείτε κανόνες ασφαλείας όπου και να βρεθείτε. Ακόμα και αν πάτε κάπου με τους γονείς σας, θα έχετε μαζί σας, στον σάκο σας, ένα μικρό φαρμακείο, καραμέλες για υπογλυκαιμία, σφυρίχτρα, πυξίδα την οποία πρέπει να ξέρετε να χρησιμοποιείτε, έναν χάρτη της περιοχής και ένα αδιάβροχο λεπτό μπουφανάκι, νερό, μικρά κυάλια και καπέλο.
Φυσικά, κινητό, τηλέφωνα πρώτης ανάγκης και φωτογραφική μηχανή.




Ας δούμε τώρα τι μπορούμε να κάνουμε όταν μας τύχει κάτι έξω στη φύση:



Εννοείται ότι δεν σας συμβουλεύουμε να ναυαγήσετε σε ερημονήσι, αλλά το κάθε τι που μαθαίνουμε μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε ψύχραιμα και αποτελεσματικά διάφορες άλλες δύσκολες και απρόοπτες καταστάσεις.
ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΣΕ ΕΡΗΜΟΝΗΣΙ, ΧΙΟΝΙ, ΠΥΚΝΟ ΔΑΣΟΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις