ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΠΑΡΕΑ

Είμαστε τόσο χαρούμενοι γιατί είμαστε μαζί, ενωμένοι με αγάπη και χαρούμενες αναμνήσεις από το κατηχητικό μας. Έτοιμοι να δημιουργήσουμε και να ζήσουμε. Έλάτε μαζί μας και εσείς!

Οι ανακοινώσεις μας

ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΦΕΤΟΣ;

ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΦΕΤΟΣ;
Καλά Χριστούγεννα, παιδιά. Ετοιμαστείτε για τα κάλαντα. Μαζέψτε την παρέα σας (ποτέ μόνα σας στα κάλαντα), διαλέξτε ανθρώπους και μέρη που γνωρίζετε, και...πείτε τα. Αν γνωρίζετε στην γειτονιά σας γεροντάκια που ζούνε μόνα τους, περάστε και από κει με ένα κουτί γλυκά (συνεννοηθείτε με τους γονείς σας). Αν υπάρχει ορφανοτροφείο ή γηροκομείο στην γειτονιά σας, μην τους ξεχάσετε. Καλά Χριστούγεννα.

O AΪ-ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΡΑ

O AΪ-ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΡΑ
Στην ηλικία που είστε, παιδιά, ξέρετε πολύ καλά ποιός μας φέρνει τα δώρα. Και σας έχουμε μάθει ποιός είναι ο Αϊ-Βασίλης. Να θυμάστε πώς, κάθε τι καλό, από τον ουρανό μας έρχεται. Ο δικός μας αϊ-Βασίλης καθημερινά μας ακούει. Ξέρει το βάθος της ψυχής μας και μας δίνει πάντοτε αυτό που χρειαζόμαστε. Η δράση του δεν τελειώνει στις 2 Ιανουαρίου. Συνεχίζεται αδιάκοπα. Χαρείτε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, χαρείτε και τα δώρα σας με τη σιγουριά ότι η αγάπη του Θεού θα μας δίνει πάντοτε ό,τι χρειαζόμαστε. Ζητήστε το και θα το λάβετε. Καλά Χριστούγεννα!

Νέα χρονιά και νέες αξιολογήσεις
Κάθε νέα χρονιά, όπως εξ' άλλου και κάθε νέα μέρα, είναι ένα νέο ξεκίνημα για τη ζωή μας: ανανέωση, επανατοποθετήσεις και νέοι στόχοι και προσπάθεια δίνουν το στίγμα για το νέο αυτό ξεκίνημα.
Κάθε όμως νέο έργο δεν ξεκινάει την ίδια μέρα αλλά προετοιμάζεται καιρό πριν στην σκέψη μας, με όλες τις λεπτομέρειες και τα βήματά του.
Έτσι και κάθε νέα χρονιά ξεκινάει καλά χάρις στην σκέψη που της αφιερώσαμε λίγο καιρό πριν, την αξιολόγηση που κάναμε στην χρονιά που πέρασε, την καταγραφή του τι πήγε καλά και τι όχι, ποιά τα λάθη μας και ποιά τα βήματα που θα έπρεπε να κάνουμε για να τα διορθώσουμε για να μην επαναληφθούν την καινούρια χρονιά.
Νέοι στόχοι, νέα όνειρα, ανασύνταξη δυνάμεων και νέα προσπάθεια ξεκινάνε καλά όταν έχουν προετοιμαστεί από προηγουμένως. Το σημείο εκκίνησης δεν είναι το σήμερα ούτε το αύριο (το γνωστό "από Δευτέρα αρχίζω δίαιτα/ γυμναστική/κόβω το τσιγάρο/δεν θα νευριάζω με το παραμικρό...") αλλά ο καιρός πριν που αφιερώσαμε για να προετοιμάσουμε με τη σκέψη μας το νέο ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας ή των στόχων μας.
Όλα αυτά δεν επιτυγχάνονται αμέσως μόλις παίρνουμε την απόφαση αλλά τα κατακτάμε σιγά σιγά μέσα σε μια ΠΟΡΕΙΑ ΖΩΗΣ που ξεκίνησε τη στιγμή της απόφασης και συνεχίζει όσο αυτή η απόφασή μας και η θέλησή μας να την πετύχουμε διατηρεί την φλόγα της αναμένη. Η φλόγα αυτή σβήνει μόνο με την απελπισία, την έλλειψη προσπάθειας ή την ηττοπάθεια και την εγκατάλειψη του αγώνα. Εδώ είμαστε όμως για να επαναξεκινήσουμε και να ξανασυγκεντρώσουμε τις δυνάμεις για την νέα προσπάθεια και πάλι. Όλα αυτά κατά την πατερική διδαχή "Έπεσες παιδί μου; Σήκω και συνέχισε τον αγώνα. Ξαναέπεσες; Ξανασήκω και συνέχισε. Μόνο μην μείνεις στην πτώση"
Ήττα κατά τους πατέρες δεν είναι το χάσιμο μιας μάχης αλλά η παντελής εγκατάλειψη του αγώνα. Πτώση είναι το κάθε λάθος που μπορεί να κάνουμε αλλά και το κάθε ψυχικό βάρος που μας βασανίζει και ενδίδουμε σε αυτό: στην στενοχώρια, την απογοήτευση, τον μαρασμό, την εγκατάλειψη του εαυτού μας, του σπιτιού μας, των παιδιών μας, της οικογένειάς μας, της εργασίας μας, των μαθημάτων μας κλπ.
Την ίδια αξιολόγηση των πράξεών μας αλλά και των σκέψεών μας και των συναισθημάτων μας καλό είναι να κάνουμε κάθε βράδυ πριν τον ύπνο. Έτσι ανακαλύπτουμε τι πήγε καλά και τι στραβά και παίρνουμε αποφάσεις για την καινούρια μέρα.
Το ίδιο δεν κάνει η Εκκλησία μας προετοιμάζοντας την γιορτή της επομένης από τον Εσπερινό της προηγουμένης;
Καλά Χριστούγεννα, λοιπόν και Καλή Χρονιά!

Εδώ μπορείτε να βρείτε όλες τις ανακοινώσεις που έχουμε κατά καιρούς αναρτήσει στα πλάγια του ιστολογίου μας.

 

TΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΞΕΚΙΝΑΝΕ!

TΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΞΕΚΙΝΑΝΕ!
Μην το παίρνετε βαριά! Με σωστό πρόγραμμα και μια μικρή συστηματική προσπάθεια (δηλαδή, να είναι συνεχής, κάθε μέρα από λίγο) θα τα καταφέρετε θαυμάσια. Ξαναδιαβάστε τα μαθήματα που κάναμε με θέμα "Ανακαλύπτω τον εαυτό μου" και "Το βιβλίο της ζωής μου" στα οποία μιλάμε για την φιλία και την καλή σχέση με τον εαυτό μας και τους άλλους, καθώς και για τα μυστικά της επιτυχίας. Καλή σας Χρονιά και καλή συντροφιά με τους συμμαθητές σας.

EΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΓΡΑΔΟΥ ΠΟΡΟΥKYΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ

KYΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ
Φτιάξαμε αφρικανικά καλυβάκια

ΤΟP-CHEF ΚΑΙ MASTER-CHEF 2011

ΤΟP-CHEF ΚΑΙ MASTER-CHEF 2011
"Παιδιά και Γονείς μαζί", μέρος Α: μαγειρεύουμε μαζί.

ΜΑΘΗΜΑ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

ΜΑΘΗΜΑ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
Θυμάστε το μάθημα με τον Ιωνά; Ωραία δεν περάσαμε;

 

ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Ο ΑΙ-ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Ο ΑΙ-ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
20 Οκτωβρίου και πάλι γιορτάζει η Κεφαλονιά τον προστάτη της, τον άγιο Γεράσιμο. Η παρουσία του μας ακολουθεί παντού παιδιά, κάθε μέρα. Στον δρόμο, στο σχολείο, στο σπίτι μας, όταν παίζουμε με τους φίλους μας και όταν διαβάζουμε. Κάθε πρωί, όταν κάνουμε την προσευχή μας, ας μη ξεχνάμε να ζητάμε την βοήθειά του.

Η METAMOΡΦΩΣΗ

Η METAMOΡΦΩΣΗ
Στο δικό μας "όρος Θαβώρ", εκεί που βρίσκεται ο ναός της Μεταμόρφωσης, κάθε Κυριακή που πηγαίνουμε και συναντιόμαστε όλοι μαζί, μεταμορφωνόμαστε και εμείς. Αλλάζουμε και δεν το καταλαβαίνουμε. Ας μη σταματήσουμε να πηγαίνουμε. Θα δούμε τα καλύτερα αποτελέσματα σύντομα.

ΤΑ ΦΙΔΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

ΤΑ ΦΙΔΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Παιδιά, τα είδατε; Από τις 6 Αυγούστου έως τις 15, στο Μαρκόπουλο και τα Αργίνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις