ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΠΑΡΕΑ

Είμαστε τόσο χαρούμενοι γιατί είμαστε μαζί, ενωμένοι με αγάπη και χαρούμενες αναμνήσεις από το κατηχητικό μας. Έτοιμοι να δημιουργήσουμε και να ζήσουμε. Έλάτε μαζί μας και εσείς!

ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΕΣ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΕΣ


Λαμπάδες: Όλα τα κατηχητικά φτιάχνουν λαμπάδες. Γι' αυτό θα προσθέσω μόνο μερικές παρατηρήσεις από την εμπειρία μας:
1. Τα ειδικά χρώματα για κεριά που κυκλοφορούν σε σωληνάριο όπως τα γκλίτερ, δεν μας βολέψανε. Δεν βάφανε καλά, αργούσαν να στεγνώσουν, το αποτέλεσμα ήταν άτονο και γίναμε όλοι χάλια. Προτιμότερα είναι τα γκλίτερ: είναι λαμπερά, στεγνώνουν γρήγορα, δεν λερώνουν, και στολίζεις με αυτά αλλά και κολλάς επάνω τους χάντρες, παγιέτες κλπ. έχοντας ένα λαμπερό φόντο πίσω από την χάντρα ή την παγιέτα.
2. Εντυπωσιακές είναι οι κάθε είδους κορδέλες και ειδικά αυτές από σκοινί οι οποίες στρίβουν ελεύθερες γύρω από την λαμπάδα και μένουν στριμμένες. Αφήστε τες λίγο πιο μακριές για καλύτερο αποτέλεσμα.
3. Κάθε στολίδι κάνει: απομεινάρια από στολίδια τούρτας, εντυπωσιακές κορδέλες και πασχαλινά στολίδια (πασχαλίτσες, παπάκια και αυγολάκια), αυτοκόλλητα με παιδικούς ήρωες (αφού και αυτοί έχουν θέση στη ζωή των παιδιών), λουλούδια ψεύτικα, τσόχινα, καρδούλες (αφού η καρδιά μας ανοίγει διάπλατα το Πάσχα). Στολίζουμε τα στολίδια και τα αυτοκόλλητα με γκλίτερ. Γίνονται ωραιότερα.
Μυροδοχεία: Γίνονται πανεύκολα, μέσα σε 3'. Παίρνουμε πηλό σε φυσικό χρώμα. Πλάθουμε ένα μπαλάκι στα δάχτυλά μας, το στερεώνουμε στο τραπέζι και με τον αντίχειρα κάνουμε ένα βαθούλωμα στο κέντρο της μπάλας. Γίνεται αυτό που βλέπετε στην φωτογραφία επάνω αριστερά. Στεγνώνει αμέσως και μπορούμε να το στολίσουμε με γκλίτερ και χρυσόσκονη ή να το αφήσουμε σκέτο, απλό, όπως ήταν τα αγγεία εκείνης της εποχής.
Στη συνέχεια και αφού στεγνώσει, ρίχνουμε λίγες σταγόνες από τα αγαπημένα μας αιθέρια έλαια σε ένα βαμβάκι ή το ψεκάζουμε με κολόνια και το τοποθετούμε μέσα στο μυροδοχείο μας. Από πάνω μπορεί να μπει χρυσόσκονη. Κάνει το βαμβάκι να λαμπυρίζει.

Αυτό ήταν! Όπου το τοποθετήσουμε, αρωματίζει για καιρό: το μπάνιο, την κουζίνα, το γραφείο μας, την ντουλάπα και όπου αλλού το τοποθετήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις