ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΠΑΡΕΑ

Είμαστε τόσο χαρούμενοι γιατί είμαστε μαζί, ενωμένοι με αγάπη και χαρούμενες αναμνήσεις από το κατηχητικό μας. Έτοιμοι να δημιουργήσουμε και να ζήσουμε. Έλάτε μαζί μας και εσείς!

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ: ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΜΕ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ


Μια πανεύκολη χειροτεχνία για μικρά και μεγάλα παιδιά είναι η ζωγραφική στο ύφασμα: μπλούζες, καπελάκια, αθλητικά παπούτσια, ζώνες, τσαντάκια, τσάντες παραλίας, τζην και κάθε τι υφασμάτινο μπορούν να μεταμορφωθούν σε υπέροχες δημιουργίες από τα χέρια των παιδιών.

ΥΛΙΚΑ:

Το αντικείμενο που θα ζωγραφίσουμε: μπλουζάκι, καπέλο, ζώνη ή ό,τι άλλο

Χρώματα για ύφασμα, μεταξύ των οποίων και αυτά που φουσκώνουν με την θερμότητα για ανάγλυφο εφέ

Ένα σκληρό χαρτόνι που θα βάλουμε μέσα στο μπλουζάκι ώστε το χρώμα να μην περάσει στην άλλη μεριά


Ξεκινάμε βάζοντας το χαρτόνι στο μπλουζάκι. Στη συνέχεια, πάνω στο τεντωμένο μπλουζάκι κάνουμε το σχέδιο με μολύβι και το γεμίζουμε με χρώμα.
Όπου θέλουμε το σχέδιο να ξεχωρίζει (πχ. ένα λουλούδι, φύλλα, κεραμίδια στο σπίτι, κορμός και φύλλα δέντρου κλπ.) εφαρμόζουμε από πάνω τα χρώματα που φουσκώνουν με θερμότητα.


Τα μικρά παιδιά δυσκολεύονται με τα σχέδια, οπότε τα αφήνουμε να αυτοσχεδιάσουν. Το αποτέλεσμα είναι συναρπαστικό.

Όταν στεγνώσουν τα χρώματα, πατάμε το μπλουζάκι με ζεστό σίδερο, αφού από πάνω βάλουμε ένα πανί, σύμφωνα με τις οδηγίες των χρωμάτων που φουσκώνουν. Αυτά αμέσως θα διογκωθούν και θα δώσουν ένα ανάγλυφο αποτέλεσμα.


Από κει και πέρα, πλένουμε τις δημιουργίες μας μόνο στο χέρι, όχι στο πλυντήριο παρά μόνο στο πρόγραμμα για ευαίσθητα και όχι σε μεγάλη θερμοκρασία.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις