ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΠΑΡΕΑ

Είμαστε τόσο χαρούμενοι γιατί είμαστε μαζί, ενωμένοι με αγάπη και χαρούμενες αναμνήσεις από το κατηχητικό μας. Έτοιμοι να δημιουργήσουμε και να ζήσουμε. Έλάτε μαζί μας και εσείς!

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ

Όταν αρνούμαστε την συμπαράσταση σε έναν συνάνθρωπό μας, ουσιαστικά αρνούμαστε να την λάβουμε και εμείς σε κάποια δύσκολη στιγμή.
Ο πνευματικός κανόνας "κάνε στους άλλους αυτό που θα ήθελες να σου κάνουν εσένα" και η μοιραία φράση που άκουσε ο Απόστολος Πέτρος "μάχαιρα έδωσες, μάχαιρα θα λάβεις" διέπουν τις ανθρώπινες σχέσεις και την άρνηση ή την αποδοχή να βοηθήσουμε αλλά και να βοηθηθούμε σε κρίσιμες καταστάσεις.

Συμπέρασμα: ό,τι κάνουμε θα πάθουμε, όπως και οι ήρωες της επόμενης ιστορίας που μοιάζει με παραμύθι, είναι όμως πέρα για πέρα αληθινή.
Με πολύ παραστατικό τρόπο μας δίνει να καταλάβουμε το "δούναι και λαβείν" των ανθρωπίνων σχέσεων.

ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΘΕΟ


"Αγαπητέ Θεέ, είσαι πλούσιος ή µόνο διάσηµος;"

Είναι πολύ διασκεδαστικά τα ερωτήματα των παιδιών, όταν μιλάνε στον Θεό. Τι Του λένε; Ποιά είναι τα αιτήματα και οι προβληματισμοί τους;

Απολαύστε τα:

ΣΕΝΤΟΝΙ ΚΑΙ ΜΑΞΙΛΑΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ

ΒΡΕΣ ΧΡΟΝΟ

Βρες χρόνο να είσαι παιδί -
για να νοιώθεις αυθεντικά ανθρώπινος.

Βρες χρόνο (Γιάννης Ρίτσος)

Βρες χρόνο για δουλειά -
αυτό είναι το τίμημα της επιτυχίας.
Βρες χρόνο για σκέψη -
αυτό είναι η πηγή της δύναμης.
Βρες χρόνο για παιχνίδι -
αυτό είναι το μυστικό της αιώνιας νιότης.
Βρες χρόνο για διάβασμα -
αυτό είναι το θεμέλιο της γνώσης.
Βρες χρόνο να είσαι φιλικός -
αυτό είναι ο δρόμος προς την ευτυχία.
Βρες χρόνο για όνειρα -
αυτά θα τραβήξουν το όχημά σου ως τ' αστέρια.
Βρες χρόνο ν' αγαπάς και ν' αγαπιέσαι -
αυτό είναι το προνόμιο των Θεών.
Βρες χρόνο να κοιτάς ολόγυρα σου -
είναι πολύ σύντομη η μέρα για να 'σαι εγωιστής.
Βρες χρόνο να γελάς -
αυτό είναι η μουσική της ψυχής.
Βρες χρόνο να είσαι παιδί -
για να νοιώθεις αυθεντικά ανθρώπινος.
Τ' όνειρο του παιδιού είναι η Ειρήνη.
Τ' όνειρο της μάνας είναι η Ειρήνη.
τα λόγια της αγάπης κάτω από τα δέντρα είναι η Ειρήνη....
Ειρήνη είναι ένα ποτήρι ζεστό γάλα
κι ένα βιβλίο μπροστά στο παιδί που ξυπνάει.
www.hamomilaki.gr

ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΕΣ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΕΣ


Λαμπάδες: Όλα τα κατηχητικά φτιάχνουν λαμπάδες. Γι' αυτό θα προσθέσω μόνο μερικές παρατηρήσεις από την εμπειρία μας:
1. Τα ειδικά χρώματα για κεριά που κυκλοφορούν σε σωληνάριο όπως τα γκλίτερ, δεν μας βολέψανε. Δεν βάφανε καλά, αργούσαν να στεγνώσουν, το αποτέλεσμα ήταν άτονο και γίναμε όλοι χάλια. Προτιμότερα είναι τα γκλίτερ: είναι λαμπερά, στεγνώνουν γρήγορα, δεν λερώνουν, και στολίζεις με αυτά αλλά και κολλάς επάνω τους χάντρες, παγιέτες κλπ. έχοντας ένα λαμπερό φόντο πίσω από την χάντρα ή την παγιέτα.
2. Εντυπωσιακές είναι οι κάθε είδους κορδέλες και ειδικά αυτές από σκοινί οι οποίες στρίβουν ελεύθερες γύρω από την λαμπάδα και μένουν στριμμένες. Αφήστε τες λίγο πιο μακριές για καλύτερο αποτέλεσμα.
3. Κάθε στολίδι κάνει: απομεινάρια από στολίδια τούρτας, εντυπωσιακές κορδέλες και πασχαλινά στολίδια (πασχαλίτσες, παπάκια και αυγολάκια), αυτοκόλλητα με παιδικούς ήρωες (αφού και αυτοί έχουν θέση στη ζωή των παιδιών), λουλούδια ψεύτικα, τσόχινα, καρδούλες (αφού η καρδιά μας ανοίγει διάπλατα το Πάσχα). Στολίζουμε τα στολίδια και τα αυτοκόλλητα με γκλίτερ. Γίνονται ωραιότερα.




Μυροδοχεία: Γίνονται πανεύκολα, μέσα σε 3'. Παίρνουμε πηλό σε φυσικό χρώμα. Πλάθουμε ένα μπαλάκι στα δάχτυλά μας, το στερεώνουμε στο τραπέζι και με τον αντίχειρα κάνουμε ένα βαθούλωμα στο κέντρο της μπάλας. Γίνεται αυτό που βλέπετε στην φωτογραφία επάνω αριστερά. Στεγνώνει αμέσως και μπορούμε να το στολίσουμε με γκλίτερ και χρυσόσκονη ή να το αφήσουμε σκέτο, απλό, όπως ήταν τα αγγεία εκείνης της εποχής.
Στη συνέχεια και αφού στεγνώσει, ρίχνουμε λίγες σταγόνες από τα αγαπημένα μας αιθέρια έλαια σε ένα βαμβάκι ή το ψεκάζουμε με κολόνια και το τοποθετούμε μέσα στο μυροδοχείο μας. Από πάνω μπορεί να μπει χρυσόσκονη. Κάνει το βαμβάκι να λαμπυρίζει.

Αυτό ήταν! Όπου το τοποθετήσουμε, αρωματίζει για καιρό: το μπάνιο, την κουζίνα, το γραφείο μας, την ντουλάπα και όπου αλλού το τοποθετήσουμε.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ


Πρωτότυποι τρόποι πασχαλινής διακόσμησης


Οπωσδήποτε ανοιξιάτικα λουλούδια στα βάζα







Το δέντρο της Λαμπρής: Δεν είναι μέρος της θρησκευτικής μας παράδοσης αλλά έχει καθαρά διακοσμητικό σκοπό. Ένα απλό κλαδί δέντρου ή πασχαλιάς ή σύνθεση με σύρμα επενδυμένο με πράσινο γκοφρέ χαρτί ή άλλο. Επάνω του κρεμάμε κάθε είδους πασχαλινό στολίδι: αυγολάκια, σακουλάκια με σοκολατάκια, πασχαλίτσες και πεταλούδες, ώστε να βρίσκουν εκεί τον χώρο τους.




Τα αυγά εμπνέουν για διακόσμηση: είναι δεδομένο ότι τα κόκκινα αυγά δεν θα λείπουν από κανένα τραπέζι.


Ξέρουμε όμως ότι τα αυγά εμπνέουν για πρωτότυπες δημιουργίες. Συνήθως αυτές οι συνθέσεις καταναλώνονται τελευταίες. Είναι ιδανικά για διακόσμηση.






ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ Ή ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΑΣ


Φτιάξτε αυτοσχέδια γλαστράκια με κεσεδάκια από γιαούρτι ή κομμένα μπουκάλια αναψυκτικών, ζωγραφισμένα στο χέρι και σπόρους από φακές. Οι σπόροι αυτοί μεγαλώνουν γρήγορα και εύκολα. Φυτέψτε τα τώρα για να φυτρώσουν έγκαιρα. Ωραίο δώρο για την κουζίνα της μαμάς.

ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ;


Από χρήστη του facebook στην σελίδα ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΑ

Άραγε αυτά θα τα γνωρίσετε εσείς;

Αφιερωμένο στους παλιούς καλούς καιρούς και σε όσους τους γνώρισαν!

ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ


ΤΑ ΤΡΙΑ ΔΕΝΤΡΑ

Συχνά, παιδιά, άλλους στόχους και όνειρα έχουμε όταν είμαστε νέοι και άλλα μας βγαίνουν τελικά.
Οπότε; Τι συμπέρασμα βγάζουμε;
Μας ξεγέλασε η ζωή; Ο εαυτός μας; Οι καταστάσεις ή η "τύχη" μας πήγαν κόντρα; Μήπως μας...μάτιασαν;
Ίσως απλά να συμβαίνει κάτι άλλο.
Ας δούμε μία ακόμα πιθανότητα εξήγησης αυτών των καταστάσεων.
Το παρακάτω βίντεο που είναι τόσο ενδιαφέρον όσο και αληθινό, το παίξαμε σε έργο στο αμφιθέατρο Πόρου Κεφαλονιάς με τις νεανικές ομάδες των παιδιών Πόρου και ο κόσμος έμεινε άναυδος από την εξέλιξη του έργου.

Την ίδια έκπληξη δοκιμάζουμε και εμείς στην ζωή αυτή, όταν, πολλά χρόνια αργότερα, συνειδητοποιούμε ίσως ότι οι ευχές και τα όνειρά μας τελικά πραγματοποιήθηκαν, με έναν άλλο, σοφότερο τρόπο ίσως.

Αφιερομένο σε όλα τα παιδιά που έχουν όνειρα, με την ευχή να ανακαλύψουμε κάποτε τι κρύβει αυτή η ρότα της ζωής.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις