ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΠΑΡΕΑ

Είμαστε τόσο χαρούμενοι γιατί είμαστε μαζί, ενωμένοι με αγάπη και χαρούμενες αναμνήσεις από το κατηχητικό μας. Έτοιμοι να δημιουργήσουμε και να ζήσουμε. Έλάτε μαζί μας και εσείς!

ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΥΡΑ-ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ

Η εκδοχή της Ματίνας για την Κυρά-Σαρακοστή, στο μπλογκ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ http://prosxolikesdimiourgiesmatinas.blogspot.com/


Την συγκεκριμένη χειροτεχνία θα την βρείτε εδώ:
http://prosxolikesdimiourgiesmatinas.blogspot.com/2011/03/blog-post_17.html

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΑΡΤΑΕΤΟΥ

Βρήκαμε ενδιαφέρουσες πληροφορίες για κατασκευή χαρταετού. Σας προτείνουμε κάποια στιγμή να δοκιμάσετε την κατασκευή του. Ιδανικό για να συνεργαστούν μαζί δημιουργικά γονείς και παιδιά.

ΧΑΡΤΑΕΤΌΣ



ΦΤΙΑΧΝΩ ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΠΛΑΣΤΕΛΙΝΗ



Πλαστελίνη που την φτιάχνουμε μόνοι μας. Πολύ ενδιαφέρουσα χειροτεχνία στο ιστολόγιο ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΜΑ. Η πλαστελίνη βρίσκεται εδώ, αλλά εκεί θα βρείτε και κατασκευή κρύας πορσελάνης, σπιτικού χαρτιού και πάρα πολλά άλλα και ενδιαφέροντα χειροποιήματα.
Μαζί με αυτή την ανάρτηση πάει και το βίντεο που ακολουθεί για παρασκευή πλαστελίνης




http://xeiropoihma.blogspot.com/2011/10/blog-post_17.html

ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΑ-ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ




Ευχάριστες δημιουργίες με την κυρα-Σαρακοστή.

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΧΑΛΙ


Ένα οικολογικό χαλί φτιαγμένο από παλιές πετσέτες, μας προτείνει στο μπλογκ της ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΧΕΡΑΚΙΑ http://eirinimak.blogspot.com/ η Ειρήνη.
Πρόκειται για μια πανεύκολη χειροτεχνία η οποία είναι εξαιρετικά χρήσιμη, "απορροφητική" και προάγει την ανακύκλωση.
Σας έπεισα;
Δεν χρειάζονται λόγια για να σας πείσω, πιστεύω κάθε μπάνιο χρειάζεται ένα τέτοιο χαλί. Θα βρείτε την ανάρτηση αυτή εδώ http://eirinimak.blogspot.com/2012/02/blog-post_05.html?showComment=1329538252545#c829445620083979215
στο ιστολόγιο της Ειρήνης.

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΜΕ ΚΟΥΤΑΛΕΣ



Για ενασχόληση των  παιδιών, προτείνουμε κάτι πανεύκολο: πολύχρωμες κουτάλες που μπορούν να στολίσουν το δωμάτιο των παιδιών, να ερεθίσουν την φαντασία τους και να παίξουν κουκλοθέατρο με αυτές, μέχρι και να βρουν μια θέση στον χώρο μας στην κουζίνα.
Θα τις βρείτε στο ιστολόγιο της Ζέφης, ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ http://paizoumemazi.blogspot.com/ και όχι μόνο αυτές. Για να πάτε στην ανάρτηση αυτή, πατήστε εδώ

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ


ΩΔΗ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ
Ένα τραγούδι με θαυμάσια λόγια, ερμηνευμένο από τον Γιάννη Ζουγανέλη και την παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου.


ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΘΥΜΩΝΟΥΜΕ;


Γιατί οι άνθρωποι ουρλιάζουν όταν εξοργίζονται; ...Γιατί πρέπει να ξεφωνίζουν παρότι ο άλλος βρίσκεται δίπλα τους...;


Η "ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΠΡΙΖΑ" ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΤΗΣ ΥΛΙΚΟ


Το ιστολόγιο ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΠΡΙΖΑ http://www.prasinipriza.com/index.html από την αγαπημένη μας Κύπρο έχει πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό. Επί τη ευκαιρία της γιορτής των Τριών Ιεραρχών, κοιτάξτε και σε αυτή την σελίδα του http://www.prasinipriza.com/E15-TREIS-IERARXES.html. Μπορούν εύκολα οι γονείς να βρουν εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό υλικό όταν θέλουν να απασχολήσουν δημιουργικά ή να βοηθήσουν τα παιδιά τους.


GRAFFITIS: ΤΕΧΝΗ ΜΕ ΟΡΟΥΣ

Νέα για τους νέους και τους μεγαλύτερους:
Η τέχνη του GRAFFITI

Δεν είναι τόσο απλό όσο νομίζουμε. Δεν πρόκειται μόνο για έκφραση ελευθερίας (και συχνά ασυδοσίας, όταν έτσι καταστρέφονται μνημεία, ιδιωτικοί χώροι, αυτοκίνητα κλπ.).
Έμπειροι γκραφιτάδες μας ενημερώνουν για τους κανόνες, στα ΝΕΑ ON LINE
(πατήστε εδώ http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4558999).

Βρήκα πολύ ενδιαφέρον το άρθρο και με αφορμή αυτό ας δούμε και ένα κατατοπιστικό βιντεάκι σχετικά με τα GRAFFITIS:




Ωστόσο τα σχολεία, οι πολιτιστικοί σύλλογοι αλλά και κατηχητικές ομάδες ή άλλες ομάδες δραστηριοποίησης θα μπορούσαν , με την άδεια του Δήμου ή της Κοινότητας, να ομορφήνουν τσιμεντένιους τοίχους σε συγκεκριμένα σημεία, ζωγραφίζοντας σχέδια και μηνύματα με κάποια θεματολογία, μεταφέροντας έτσι θετικά μηνύματα στο περιβάλλον τους (οικολογικά, μηνύματα θάρρους και ελπίδας, θετικής σκέψης, εθελοντισμού κλπ.) και αφήνοντας για τα επόμενα χρόνια την σφραγίδα της σκέψης και της παρουσίας τους.

Σημαντικό είναι το να είναι ελεγχόμενες οι ομάδες αυτές των νέων (π.χ. κάποιοι καθηγητές ή δάσκαλοι από το σχολείο, οι υπεύθυνοι των συλλόγων κλπ.), να είναι προσεκτικά διαλεγμένο το θέμα, τα μηνύματα να μεταδίδουν κάτι θετικό και να αποβλέπουν στο γενικό καλό και όχι να ασκούν κριτική σε πολιτικά πρόσωπα ή άλλα του δήμου ή της κοινότητας, να μην θίγουν ηθικές αρχές και αξίες και να είναι καλαίσθητα.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ: ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΑ ΕΝΩ ΚΟΙΜΟΝΤΟΥΣΑΝ

Το ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ (http://delfinaki-sunset.blogspot.com/)είναι ένα ιστολόγιο με ποικίλη ύλη και ύφος ανάλαφρο, σαν να κάνεις μια χαλαρωτική κουβέντα με καλή παρέα. Γι' αυτό και πάλι αναρτώ κάτι από αυτά που βρήκα στις σελίδες του εδώ http://delfinaki-sunset.blogspot.com/2012/01/blog-post_6917.html και το οποίο έχει σχέση και με τον δικό μου τόπο, την Κεφαλονιά (αν δεν παινέσεις το σπίτι σου...)
ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ:


Μη μας αφήσεις Παναγιά!

Βρισκόμαστε στην Κεφαλονιά του 1694. Νησί ανυπεράσπιστο ό τόπος, αφέθηκε στα χέρια άγριων πειρατών πού, αφού λεηλάτησαν και άρπαξαν, πήραν στο φεύγα τους νιους και κοπελιές για τα παζάρια της Ανατολής. Από το χωριό του “Αϊ-Δημήτρη πού γειτονεύει με το Ληξούρι, άρπαξαν τρία παλληκάρια και τα πήγανε αλυσοδεμένα στη Μπαρμπαριά, τον τόπο πού σήμερα φωνάζουν Αλγέρι. Εκεί τα βάλανε σε ένα σκοτεινό κι ανήλιαγο κελί κι αυτά τα δύσμοιρα περίμεναν το τέλος.


ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΣ ΑΟΜΜΑΤΟΣ;

Τι μπορεί να κάνει ένας αόμματος άνθρωπος; Συχνά τον θεωρούμε από δυστυχισμένο έως άχρηστο.


"...Αν και ήταν αόμματη της δόθηκε, στην ηλικία των έξι ετών, από τον Θεό το χάρισμα της διόρασης αλλά και της προόρασης. Μπορούσε να βλέπει γεγονότα από εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, και σε άγνωστους γι αυτήν τόπους. Γνώριζε αμαρτίες, σκέψεις, προβλήματα και πράξεις των ανθρώπων. Ένιωθε και προγνώριζε συμφορές και καταστροφές, με τις ευχές της δέ, θεράπευε πλήθος αρρώστων πού συνέρεαν όχι μόνο από το χωριό της αλλά και από την ευρύτερη περιοχή..."


Η ιστορία που ακολουθεί δεν είναι τωρινή. Ανήκει όμως σε ένα κοντινό παρελθόν. Ας μη βιαστούμε να εκφέρουμε μια παγιωμένη αρνητική άποψη. Μπορεί κάποτε να γνωρίσουμε έναν τέτοιο άνθρωπο στην ζωή μας. Υπάρχουν ανάμεσά μας άνθρωποι με τέτοια χαρίσματα, ακόμα και σήμερα. Και ενώ δεν βλέπουν, "βλέπουν"

ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ;

ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ;



Συχνά θεωρούμε υποτιμητικό να βαδίζουμε "με τον Σταυρό στο χέρι". Ας θυμηθούμε ωστόσο προσωπικότητες της επιστήμης, των επιχειρήσεων, του αθλητισμού και άλλων τομέων που είτε είχαν βαθειά πίστη μέσα τους και το ομολογούσαν ακόμα και στις συνεντεύξεις τους είτε είχαν αρχές και ήθος και στη ζωή τους ακολουθώντας τις εντολές και κάνοντας δωρεές και αγαθοεργίες προς αυτούς που είχαν ανάγκη. Αναφέρουμε τέτοια ονόματα: Από τον επιχειρηματικό κόσμο, ο δισεκκατομυριούχος Γουώρεν Μπάφετ και ο φίλος του Μπιλ Γκέιτς (Microsoft), ο Στιβ Τζομπς (εξαιρετικός CEO στον οποίον ανήκει η APPLE) και ο γνωστότατος Μάικλ Ντελ (Η. Υ. DELL). Από αθλητές, όλοι ξέρουμε τους δικούς μας Νίκο Γκάλι στο μπάσκετ, τον Πιτ Σάμπρας στο τέννις, τον Κρις Τσέλιο στο χόκεϊ και τον ελληνοαυστραλό κικ-μπόξερ Σταν Δεμάν. Όλοι αυτοί έζησαν απλά και συμμαζεμένα πλάι στην οικογένειά τους, με πολλά καλά έργα στη ζωή τους και προσφορά στον κόσμο, αποφεύγοντας να το λένε. Aξίζει να τους μιμηθούμε εμείς και τα παιδιά μας. Γιατί Σταυρός δεν σημαίνει αποτυχία αλλά σίγουρη και σταθερή πορεία προς την επιτυχία και την ευτυχία.


ΤΙ ΕΖΗΣΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΗΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ;

Ο Νίκος Κουρκούλης επισκέφθηκε το Άγιο Όρος και δεν περίμενε ότι θα του συμβεί αυτό που του συνέβει. Το διηγήθηκε ο ίδιος σε εκπομπή του Mega. Αφιερωμένο σε όσους πιστεύουν στα θαύματα και σε όσους δεν πιστεύουν.

ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΝΕΑ ΖΩΗ, ΝΕΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

Κάθε νέα χρονιά, όπως εξ' άλλου και κάθε νέα μέρα, είναι ένα νέο ξεκίνημα για τη ζωή μας: ανανέωση, επανατοποθετήσεις και νέοι στόχοι και προσπάθεια δίνουν το στίγμα για το νέο αυτό ξεκίνημα.
Κάθε όμως νέο έργο δεν ξεκινάει την ίδια μέρα αλλά προετοιμάζεται καιρό πριν στην σκέψη μας, με όλες τις λεπτομέρειες και τα βήματά του.





ΤΕΣΤ ΕΞΥΠΝΑΔΑΣ ΓΙΑ ΜΕΛΑΧΡΙΝΟΥΣ


Για να δούμε αν η "μελαχρινή" εξυπνάδα υπερισχύει. Μην βιαστείτε να το "πάρετε πάνω σας":






ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΟ ΤΕΣΤ ΕΞΥΠΝΑΔΑΣ

Να κάνουμε ένα τεστ εξυπνάδας για να δούμε πόσο έξυπνοι είμαστε; Όποιος νόμιζε ότι είναι έξυπνος, έπεσε έξω. Κάντε το και θα δείτε:





ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ



Συχνά ο ουρανός φανερώνει υπερφυσικά σημεία τα οποία, φυσικά, φαίνονται παράδοξα. Κάποια από αυτά μας μεταδίδει και το ιστολόγιο ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΟΙΝΟΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εδώ αναφέρουμε μία θαυμαστή διήγηση από έναν κυβερνήτη πολεμικού αεροσκάφους της αεροπορίας μας ενώ στην σελίδα μας ΤΟ ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΟ, θα διαβάσετε και άλλα.

ΑΓΓΕΛΟΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ


Εδώ και δύο χρόνια βρήκα στο διαδίκτυο τυχαία αυτή την φωτογραφία στο ιστολόγιο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ στην σελίδα
Στο Άγιο Όρος συχνά συμβαίνει το θαύμα στον επισκέπτη, απρόσμενα και απροειδοποίητα (πάντοτε έτσι, εξ' άλλου, συμβαίνει ένα θαύμα). Ας δούμε ένα από αυτά τα θαύματα που γνωστοποιήθηκαν και διαδόθηκαν πάρα πολύ στο διαδίκτυο.

ΠΩΣ ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ


Μετριέται ο Θεός με μαθηματικές πράξεις; Μπορεί. Ας το προσπαθήσουμε εφαρμόζοντας την κοινή λογική και τα μαθηματικά. Τελικά, βγαίνει αποτέλεσμα.

Το βρήκαμε στο ιστολόγιο ΦΙΛΟΙ ΕΝΟΡΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ-ΠΑΝΤΕΙΧΙΟΥ
http://enoriakonstantinouelenis.blogspot.com/

ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ... Ο ΘΕΟΣ ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ ΣΕ ΟΛΑ!!! (Δίδαγμα)
ΣΕ ΑΚΟΥΣΑ ΝΑ ΛΕΣ ΦΙΛΕ...
-
Δεν υπάρχει Θεός...
-Γράψε λοιπόν,Θεός μηδέν...0
-Και συνεπώς ο κόσμος έγινε απο την ανύπαρκτη τύχη...
-Δημιουργός Θεός δηλαδή μηδέν...0
-Για τον ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ,τι λες φίλε;
-Δεν πιστεύω πως υπάρχει...
-Γράψε και γι αυτόν μηδέν...0
-Για τους μεγάλους φιλοσόφους,τη φιλοσοφία γενικά,που οδηγεί στην παραδοχή του Θεού,τι λες;
-Τίποτα…ανθρώπινα κατασκευάσματα.
-Γράψε κι εδώ μηδέν...0


ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ; ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΙΣ;


"Πού είναι ο Θεός σου; Για φώναξε "Θεέ" να δούμε θα σου απαντήσει;"
Αυτή είναι μία ερώτηση που τριγυρνάει συχνά στην σκέψη του Ανθρώπου.

Και ο άνθρωπος πέφτει στην παγίδα και προσπαθεί με την λογική να βρει απάντηση. Δεν του είπε ποτέ κανείς πως με τη λογική κατανοείς μόνο τα δημιουργήματα και όχι τον Δημιουργό; Μπορεί ποτέ ο ηλεκτρονικός υπολογιστής να καταλάβει και να αναλύσει τον άνθρωπο ή μήπως να δημιουργήσει έναν άνθρωπο; Πώς θα μπορούσε ο Άνθρωπος (ή μήπως να πούμε "ένα τόσο δα ανθρωπάκι") με την περιορισμένη διάνοια και γνώση που διαθέτει, να καταλάβει Αυτόν που δημιούργησε όχι μόνο τον Άνθρωπο αλλά και ένα σύμπαν ολόκληρο το οποίο ακόμα ερευνούμε και οι δυνάμεις του ξεπερνούν την διάνοιά μας;
Για να εξελιχθεί η σκέψη μας κατά ένα βήμα, περνάνε εκατοντάδες χρόνια και έχουμε ήδη βρει απαντήσεις για τον Θεό;

Αυτό πίστευε και ένας καθηγητής Φιλοσοφίας και βρήκε τον δάσκαλό του από έναν απλό φοιτητή. Βρήκαμε τον διάλογο καθηγητή και φοιτητή αναρτημένο στο ιστολόγιο ΦΙΛΟΙ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ-ΠΑΝΤΕΙΧΙΟΥ (http://enoriakonstantinouelenis.blogspot.com/)

Μαντέψτε ποιός ήταν ο φοιτητής (θα το μάθετε όταν διαβάσετε τον παρακάτω διάλογο):

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ

Παιδιά, αναρωτιέστε καμιά φορά αν μας χρειάζεται το Κατηχητικό; Να η απάντηση:


Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις